Cena:
339,00
PLN
NÓŻ SANTOKU - JAPOŃSKA KLASYKA W BRYTYJSKIM WYDANIUZAPROJEKTOWANY WE WSPÓŁPRACY Z PROFESJONALNYMI KUCHARZAMISzerokie ostrze o długości 14 cm z charakterystycznymi wgłębieniami (zwanymi granton) sprzyja precyzji krojenia i łatwemu oddzielaniu się od noża krojonych kawałków. Idealny do krojenia i szatkowania owoców, warzyw, ziół. Nóż wykonany z jednego kawałka specjalnie utwardzanej, niemieckiej stali nierdzewnej DIN 1.4116. Ostrze wykonane jest ręcznie metodą japońską i ma kąt nachylenia 15° co czyni je niezwykle ostrym (większość noży europejskich ma ostrze o nachyleniu 20°). Ergonomiczna, antypoślizgowa rękojeść jest wytwarzana z wytrzymałego tworzywa sztucznego DuPont™ metodą iniekcji, dzięki temu rękojeść wykonana jest z jednolitego kawałka tworzywa, co wyeliminowało potrzebę nitowania zwiększając walory estetyczne. W testach przeprowadzonych przez niezależną organizację CATRA (Cutlery and Allied Trades Research Association) noże Signature dostały ocenę „Doskonały” we wszystkich kategoriach. Tylko 1% spośród 427 ocenianych noży osiągnęło podobny wynik. Produkt, dzięki estetycznemu opakowaniu, idealnie nadaje się na prezent. Wymiary: 26,6 cm
Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne
|