Cena:
299,00
PLN
Gotowanie na parze to delikatna technika zwykle używana do gotowania warzyw, ponieważ pozwala najlepiej zachować kształt, kolor i smak. Żywność nie ma kontaktu z wodą, jest to więc również lepszy sposób na zachowanie niezbędnych witamin. Wkład do garnka do gotowania na parze dostępny rozmiarze 32 cm jest wykonany ze stali nierdzewnej o wysokim połysku. Posiada uchwyty, które pozostają chłodne podczas gotowania. Wystarczy napełnić garnek o wodą lub wywarem warzywnym i włożyć warzywa lub inną żywność do wkładu. Przykryj wkład pokrywką, żeby powstrzymać uchodzeniu ciepła i pary. Produkt być również używany w kuchni azjatyckiej do przygotowywania ryb, mięsa lub makaronu. Jest bardzo łatwy w czyszczeniu po użyciu i może być myty w zmywarce. Dzięki wkładowi do gotowania na parze ZWILLING® Plus można przygotować zdrową żywność w mgnieniu oka, jednocześnie zachowując witaminy. Żadna kuchnia nie jest kompletna bez niej. WYMIARY
|