Wczytuję dane...

Cena:
1689,00 PLN

Model: zsh-210chn

Kod producenta: zsh-210chn

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Yu Kurosaki HAP40 Blank Nóż Szefa kuchni 21 cm

Wybór noża potrafi sprawić sporo problemu. Na rynku dostępne są dziesiątki tysięcy wzorów od tysięcy wykonawców i firm. Bywa tak, że wśród tych wszystkich opcji, nie ma "tego jednego" który trafia w nasze gusta. O ile wykonanie doskonałego ostrza może być poza zasięgiem większości z nas, o tyle obróbka drewna lub micarty jest dość przystępna.

Doskonale sprawdzi się codzienne narzędzie w pracach kuchennych, ostrze o długości 21 cm doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu większych płaszczyzn. Wysokiej jakości nóż szefa kuchni to niezbędnik każdego kucharza. 

Szukasz gotowych rozwiązań? Sprawdź oferowane przez nas rękojeści do noży i stwórz swój wymarzony model.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal proszkowa HAP40 okuty stalą nierdzewna
- Twardość: 65-67 HRC
- Długość ostrza: 21,0 cm
- Szerokość klingi: 4,8 cm
- Grubość klingi: 2,0 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 103 g

Rdzewna stal proszkowa HAP40 pochodzi z japońskiej huty Hitachi, przez wielu użytkowników uważana jest za jedną z najlepszych stali na rynku. Dzięki zastosowaniu ogromnej ilości pierwiastków węglikotwórczychtwardość i wytrzymałość tej stali jest ekstremalnie wysoka. Twardość osiągana przez tę stal sięga nawet 64-68 HRC. Jedną z najlepszych cech tej stali jest bardzo dobre trzymanie ostrość, jednakże wyzwaniem będzie również jej ostrzenie. Jest ona częściowo odporna na korozje, jednakże należy zwrócić uwagę na odpowiednie czyszczenie oraz olejowanie noża, ponieważ w innym wypadku może on zacząć pokrywać się rdzą.

Skład stali:

Węgiel: 1,27-1,37%
Chrom: 3,70-4,70%
Molibden:4,60-5,40%
Wolfram 5,60-6,50%
Wanad: 2,80-3,30%
Mangan: 0.50%
Kobalt: 7,50-8,50%