Deska kuchenna bezpieczna dla zdrowia, z laminatu celulozowego bez zawartości plastiku
Deska do krojenia JADE jest wykonana z włókien celulozowych, które w 100% pochodzą z drewna sosnowego. Włókna celulozowe są prasowane warstwowo przy użyciu żywicy fenolowej. Oba składniki kompozytu są prasowane i laminowane w wyniku czego otrzymuje się solidną, bardzo trwałą deskę do krojenia o następujących właściwościach:
przyjazne dla noży - ostrza noży nacinają powierzchnię deski, powstałe szczeliny i nacięcia są tak naprawdę dobrą oznaką i gwarancją, że używane noże nie tępią się
bezpieczne do kontaktu z żywnością - wszystkie produkty JADE zostały przetestowane w niemieckim laboratorium i są całkowicie bezpieczne w kontakcie z żywnością. Deski mają nieporowatą powierzchnię, dzięki czemu są odporne na bakterie i zarazki. Po przygotowaniu na nich mięsa lub ryb wystarczy umyć je pod bieżącą wodą lub w zmywarce, aby były gotowe do krojenia warzyw lub owoców.
można myć w zmywarce - zarówno domowej jak i przemysłowej
nie wymagają impregnacji i olejowania
dwustronne - można kroić na obu stronach desek
przyjazne dla środowiska - papierowa pulpa użyta do produkcji pochodzi wyłącznie z odnawialnych surowców (drewna sosnowego sprowadzonego z USA).
odporne na wysokie temperatury
produkty są odporne na temperatury do 176 stopni Celsjusza, co oznacza, że można ich używać w roli podkładek pod gorące naczynia.
Deski z rowkiem są idealne do krojenia ryb, mięsa oraz warzyw i owoców z dużą zawartością soków.
Stanowią idealny wybór nie tylko do profesjonalnego użytku, ale także do domowego.
Rozmiar deski: 37 x 27,5 x 0,6 cm