-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Techno-tsukihoshi
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
338,99
PLN
Deska do krojenia z kauczuku TSUKIHOSHI TT-KS/L 385x233x10 mm
Wymiary: Długość: 385 mm Szerokość: 233 mm Grubość: 10 mm Waga: około 1,1 kg
Wśród wielu desek wykonanych z tworzyw sztucznych te bazujące na kauczuku syntetycznym należą do najtrwalszych. Prefektura Fukuoka skupia wielu producentów artykułów kuchennych, w tym firmę Tsukihoski będącej liderem w produkcji szeroko dostępnych desek do krojenia. Seria „MOON STAR” dedykowana jest wszystkim amatorom dobrego gotowania, chcącym w swojej kuchni używać dobrego i sprawdzonego sprzętu. Deska kuchenna jest wykonana z kauczuku syntetycznego o dużej twardości i odporności na temperaturę w zakresie od – 30°C do +130°C. Zaleca się jednak mycie ręczne (nie w zmywarkach) ze względu na wydłużenie żywotności deski i zminimalizowanie możliwości jej wygięcia. Jeżeli deska się wypaczy to zaleca się wygrzanie jej przez około 30 minut np. w piekarniku w temperaturze około 80°C i położenie na płaskiej powierzchni oraz obciążenie czymś ciężkim. Podczas codziennego użytkowania mogą się pojawić na desce ślady po krojeniu. Jest to normalny objaw i nie wpływa on na parametry deski. Zaleca się aby podczas krojenia produktów wykorzystywać całą powierzchnię deski. Deskę myjemy łagodnym detergentem oraz delikatną gąbką lub ściereczką. Nie zostawiamy deski w pobliżu silnego źródła ciepła aby się nie wypaczyła. Aby zwiększyć stabilność deski na blacie należy podłożyć pod nią matę zapobiegającą ślizganiu się, wilgotną ściereczkę albo wilgotny ręcznik papierowy.
Uwaga: ・Przy krojeniu twardych produktów jak kości istnieje ryzyko zarysowania i powstania wgłębień w desce. ・Przy kontakcie deski z gorącym naczyniem istnieje ryzyko jej deformacji lub zniszczenia. ・Po użyciu należy umyć deskę używając łagodnego detergentem oraz delikatnej gąbki. Następnie użyć gorącej wody do sanityzacji deski oraz osuszyć deskę z wody tak szybko, jak to możliwe. Przy sanityzacji gorącą wodą zwrócić uwagę na ryzyko poparzeń. ・Po umyciu deski należy położyć ją w stabilnym miejscu, spadająca deska może spowodować obrażenia. |