-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Skeppshult
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
1709,00
PLN



Produkty marki Skeppshult
wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co
jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo
wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. żeliwny garnek 3l
żeliwna patelnia do omletów o
średnicy 23 cm Materiał: żeliwo UWAGA: Produkty marki Skeppshult są
impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane
do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać
bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych
nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub
magazynowania. Ponadto produkty marki
Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są
dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu: Kiedy po raz pierwszy mamy do
czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z
pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde
naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to
równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się
patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych
produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to
odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np.
teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju
kuchenek, w tym indukcyjnych. PIELĘGNACJA Jeśli patelnia nie będzie
całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na
powierzchni naczynia brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od
standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że naczynie zostało umyte w
niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli
tak, aby pokryła całą powierzchnię dna naczynia i zalej niewielką ilością wody.
Następnie rozgrzewaj naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż
cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie
wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a
ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować naczynie olejem. Aby to zrobić nalej niewielką
ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do
wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w
piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno
mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do
użycia.
|