Wczytuję dane...

Cena:
359,00 PLN

Model: K-36850

Kod producenta: K-36850

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Solidny japoński nóż w stylu Deba, zaprojektowany do pracy z surowymi rybami i mięsem. Szeroka, cienka klinga ma obniżony czubek, dzięki czemu można łatwiej się dostać do ciasnych miejsc w trakcie przygotowywania ryb czy dzielenia drobiu. Ze względu na dużą wytrzymałość nóż może służyć także jako wszechstronne narzędzie do krojenia owoców i warzyw z grubą skórką, takich jak ananas, melon czy karczochy.

Marka Kasumi należy do japońskiego producenta Sumikama Cutlery. Fabryka, w której powstają noże Kasumi mieści się w samym sercu Japonii – w mieście Seki należącym do prefektury Gifu. Kto interesuje się historią samurajów, ten wie, że to właśnie w tej okolicy powstawały najdoskonalsze miecze owych rycerzy. I nie ma tu przypadku. Tradycja kucia i hartowania stali przekazywana jest w Seki z ojca na syna. Niegdyś znajomość tajników obróbki metalu pozwalała wytwarzać niezwykle skuteczną białą broń, dziś zaś produkować doskonałe noże, cenione przez amatorów i zawodowych kucharzy.

Narzędzia znakowane marką Kasumi powstają z poszanowaniem kilkusetletniej tradycji japońskiej sztuki kowalstwa, z zachowaniem wszelkich jej reguł. Są wykuwane z pasją, każdy z nich to arcydzieło sumienności i perfekcji. Z tego opisu można by w nosić, że noże Kasumi będą do rdzenia japońskie. Jest jednak inaczej. Swoją ofertę firma Sumikama Cutlery kieruje bowiem przede wszystkim do klienta zachodniego i to z myślą o nim jej designerzy projektują noże o na ogół mocno zeuropeizowanych ostrzach i rękojeściach. Ich nowoczesne kształty docenia się na świecie: ostrza noży Kasumi Damascus dwukrotnie zdobyły prestiżową nagrodę Design Plus.

Noże z linii Tora są szczególnie polecane osobom, które chcą dowiedzieć się, co takiego specjalnego jest w nożach japońskich. Kształty magnoliowych rękojeści tych noży są idealnie dopasowane do ręki, a pokrycie magnoliowego rdzenia rękojeści epoksydową warstwą zewnętrzną czyni ją odporną, odpowiednio lekką i wyważoną. Ostrza noży Kasumi Tora powstają z wysokowęglanowej stali molibdenowo-wanadowej. Są bardzo ostre i odporne na rdzę oraz łatwe w pielęgnacji.

Dane techniczne:

Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa

Materiał rękojeści - drewno magnoliowe

Długość ostrza - 16,5 cm

Cechy produktu

  • ostrze: stal nierdzewna Daido 1K6 (0,6% węgla)
  • twardość 58/59 HRC
  • metal nietoksyczny
  • odporny na korozję i ścieranie
  • nie absorbuje zapachów
  • nie wywołuje alergii
  • najwyższa ostrość
  • rękojeść: drewno z czarnej magnolii
  • kształt ośmiokątny
  • polipropylenowa obręcz wzmacniająca połączenie uchwytu z ostrzem
  • doskonała przyczepność do dłoni i pewność ruchów podczas krojenia