Wczytuję dane...

Cena:
206,15 PLN
217,00 PLN
Oszczędzasz 10.85 PLN

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni: 217.00 PLN

Model: KH-3319

Kod producenta: KH-3319

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 10.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Kinghoff Garnek Para 5.0l KH-3319

Cechy:

  • Garnek do gotowania na parze.
  • Wysokiej jakości stal nierdzewna.
  • Trzy warstwowe dno łatwo przewodzi i utrzymuje ciepło.
  • Nadaje sie na wszystkie rodzaje kuchni, także indukcja.
  • Można myć w zmywarce.
  • Dwa wkłady parowe.
  • Pojemność: 5,0 L
  • Wymiary: 24 cm x 11,5 cm

     Garnek pięciolitrowy marki Kinghoff jest przeznaczony do gotowania na parze. Cechuje się zastosowaniem wysokiej jakości stali nierdzewnej. Wyposażony został w trzy warstwowe dni, które doskonale przewodzi oraz utrzymuje ciepło. Może być używany na wszystkich rodzajach kuchni – gazowej, elektrycznej czy indukcyjnej. Można go bezpiecznie myć także w zmywarkach, dzięki czemu utrzymanie go w czystości jest niezwykle proste.

Czas przygotowywania mięsa na parze:

  • W przypadku kurczaka podzielonego na niewielkie kawałki, czas jego gotowania na parze wynosi około 10-20 minut. Jeśli przygotowujemy cały filet, czas wydłuży się do całych 20 minut.

  • Jeżeli chcemy w parowarze przyrządzić świeże części podudzia z kurczaka, należy im poświęcić między 35 a 40 minutami.

  • Świeży schab przygotowuje się w parowarze stosunkowo szybko - około 10, 15 minut. Należy jednak pamiętać, aby go odpowiednio przyrządzić, a mianowicie należy go pokroić na plastry o grubości wahającej się koło jednego a półtora centymetra.

  • Jagnięcina również w ten sposób przygotowuje się szybko. W postaci steków można ją przygotować w kwadrans.

  • Różnego rodzaju serdelki, kiełbaski czy parówki na parze gotują się między 10 a 15 minutami

  • W garnku można również przygotować kiełbaski typu frankfuterki. Należy pamiętać, aby przed gotowaniem nakłuć je, aby zachować ich kształt. Gotowe będą już po 10-15 minutach.

    

Czas przygotowywania owoców morza i ryb:

  • Świeże krewetki na parze można przygotować ekspresowo - wystarczy zaledwie 2-5 minut, aby cieszyć się ich smakiem.

  • Świeży, cienko pokrojony filet z ryby na parze gotuje się między 5 a 10 minutami. Aby ryba została odpowiednio przyrządzona, nie wolno układać filetów na sobie.

  • Zamrożony, cienki filet z dowolnej ryby przygotowuje się w parowarze troszkę dłużej niż ten ze świeżej. Trwa to od 10 do 15 minut.

  • Gdy przygotowujemy grubsze filety z ryb, czy też nawet steki, czas gotowania na parze wynosi 10-15 minut, w zależności od grubości danego kawałka ryby.

  • Na parzemożna przygotowywać również ryby w całości, oczywiście po uprzednim filetowaniu. Nie trwa to długo, zaledwie 20 czy 25 minut.

  • Małże idealnie nadają się do gotowania na parze. Czas ich przygotowywania wynosi między 10 a 15 minutami. Należy pamiętać, aby przed jedzeniem odrzucić te małże, które pozostały zamknięte- świadczy to o tym, że są one nieświeże.

  • Świeże przegrzebki nadają się na szybką przekąskę - można je przygotować na parze już w ciągu około 2-5 minut.

   

Czas przygotowywania warzyw:

  • Na parze można przygotować ziemniaki w stosunkowo krótkim czasie, jednak trzeba je odpowiednio przygotować, na przykład pokroić w kostkę czy też plasterki. W takiej formie ziemniaki ugotują się w ciągu 20-25 minut.

  • Młode, niewielkie ziemniaki przygotowują się trochę dłużej, lecz można je gotować w całości. Czas ich przygotowania zależy od tego, jakiej są odmiany i jak duże są. Ziemniaki takie będą gotowe po upłynięciu 40-45 minut.

  • Aby ugotować na parze szparagi, najpierw trzeba uciąć ich końcówkę, która jest sztywna i zdrewniała. Po przygotowaniu będą gotować się 10-15 minut.

  • Świeży seler, przygotowany na parze będzie idealnym dodatkiem do przeróżnych sałatek jarzynowych. Przed ugotowaniem go należy jednak pokroić go w plastry czy też kostkę. Po takim przygotowaniu czas jego gotowania wyniesie 15-18 minut.

  • Świeżo zebrane grzyby należy dokładnie umyć i odciąć dolny koniec łodygi. Po takim przygotowaniu można grzyby ugotować na parze - będzie to trwało 11 minut.

  • Kalafior przygotowany na parze, podzielony na różyczki stanowi doskonałą, szybką i zdrową przekąskę. Ugotować go można w parowarze już w ciągu 20-25 minut.

  • Pokrojoną lub poszatkowaną czerwoną kapustę w parowarze przygotujemy w 15-18 minut.

  • Po pokrojeniu i poszatkowaniu białej kapusty, tak jak jej czerwonej krewniaczki, ugotujemy ją w ciągu 15-20 minut.

  • Przygotowanie cukinii na parze jest bardzo szybki. Wystarczy pokroić ją w średniej grubości (1,5-2cm) plasterki. Tak przygotowana cukinia będzie gotowa po upłynięciu 7-10 minut.

  • Świeży szpinak można przygotować na parze w 8 do 10 minut. Musimy jednak pamiętać, aby po upływie połowy czasu przerzucić wszystkie liście na drugą stronę.

  • Wcześniej zamrożony szpinak potrzebuje trochę więcej czasu niż ten świeży. Zamrożony szpinak, w postaci kuleczek należy gotować na parze przez 15-20 minut.

  • Świeża fasolka szparagowa, gotowana na parze jest idealną przekąską - jest soczysta i zachowuje swój kształt. Na jej przygotowanie potrzeba 20-25 minut.

  • Na parze można również gotować fasolkę szparagową mrożoną, jednak potrwa to nieco dłużej - około 25, 30 minut.

  • Świeży, zielony groszek gotuje się przez 20 minut.

  • Czas na przygotowanie zielonego mrożonego groszku lub gotowej mieszanki z marchwią w parowarze wynosi 25 minut.

  • Świeżą, pokrojoną na mniejsze części marchewkę ugotujemy na parze w ciągu 10 minut, a całą - mniej więcej w 20.

  • Świeża kukurydza w kolbie gotuje się dosyć długo - około 35 minut. Potrzebuje ona wysokich temperatur, więc należy doglądać ją w trakcie gotowania.

  • Papryka, podzielona na części gotuje się na parze w ciągu 10-15 minut.

  • Świetną przystawką jest cebula, zwykła lub czerwona, przygotowana na parze. Czas przygotowania takiej cebuli na parze w całości wynosi 8 minut.

  • Podzielone na różyczki, świeże brokuły gotujemy na parze przez 19 minut, natomiast te mrożone nieco krócej - około 15 minut.




Firma KING Hoff,  specjalizuje się w imporcie i dystrybucji artykułów gospodarstwa domowego. Oferuje przede wszystkim wyroby z wysokiej, jakości stali nierdzewnej w połączeniu ze szkłem, ceramiką innymi materiałami powszechnie stosowanymi w produkcji AGD. Wyroby KING Hoff cechuje wysoka, jakość, funkcjonalność i estetyka przy zachowaniu rozsądnej ceny. Podstawę naszych działań stanowi chęć zaspokojenia potrzeb jak największego grona Klientów.

 



Kup Kinghoff Garnek Para 5.0l KH-3319 już dzisiaj.

KONIECZNIE Napisz opinię !!!
2020-04-15 10:43:11 - Wiktoria

Dobra jakość i ładne wykończenie. Cieszę się, że zakupiłam ten garnek do swojej kuchni

Zalety

wytrzymałość
dobra cena
wygląd
funkcjonalność
jakość wykonania
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy