Cena:
999,00
PLN
Stalowa płyta teppanyaki z serii DEMEYERE Specialities 5 to urządzenie, które znacznie ułatwia przyrządzanie potraw wymagających tylko krótkiego podsmażenia. Jej powierzchnia o wymiarach 39 x 27 cm jest wystarczająca do jednoczesnego serwowania potraw dla wielu osób. Metoda smażenia teppanyaki wywodzi się z kuchni japońskiej. Polega na smażeniu świeżych warzyw, ryb i mięsa z niewielką ilością tłuszczu, a następnie polewaniu składników aromatycznym sosem – wszystko to bezpośrednio na oczach gości. Właśnie dlatego niezbędna jest możliwie największa powierzchnia grzewcza. Naczynie wykonane jest z pięciu warstw: najwyższej jakości stali nierdzewnej 18/10, magnetycznej stali nierdzewnej 18/0, aluminium oraz aluminiowego stopu. Taka budowa gwarantuje równomierne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni płyty. Dzięki płaskiej konstrukcji mięso, ryby, a nawet naleśniki można bez problemu przewracań na drugą stronę. Niezależnie od tego, co akurat postanowisz zaserwować, powierzchnia płyty pozostaje niezmiennie srebrnobiała za sprawą specjalnej powłoki Silvinox®. Możliwość korzystania ze stalowej płyty Demeyere Specialities 5 na wszystkich rodzajach kuchenek i płyt, a nawet w piekarniku czyni ją niezwykle elastyczną i funkcjonalną. Poza typowymi, japońskimi daniami, bez problemu przygotujesz na niej pyszne steki czy owoce morza. Jeśli korzystasz z kuchenki indukcyjnej, warto wykorzystać opcję ustawienia konkretnej temperatury, dzięki czemu w krótkim czasie powstanie danie, które następnie podgrzejesz w piekarniku. Dzięki płycie Teppanyaki z serii DEMEYERE Specialities 5 możesz szybko usmażyć zdrowe i aromatyczne potrawy dla wielu osób jednocześnie - na grillu, kuchence lub w piekarniku. CECHY SZCZEGÓLNE
WYMIARY
|