Cena:
129,00
PLN
Kup cały komplet !
Profesjonalny japoński nóż Satake Tomoko, Yanagi Sashimi 20,5 cm. Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm. Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Profesjonalny japoński nóż Satake Tomoko, Yanagi Sashimi 20,5 cm. Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2 Twardość: 56-58 HRC Długość całkowita: 32 cm Długość ostrza: 20,5 cm Szerokość Klingi: 3,2 cm Grubość klingi: ok. 2 mm Waga: ok. 90 g
Noże z serii Satake Tomoko to wspaniała propozycja dla zwolenników ekonomicznych rozwiązań w codziennej pracy. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Proste, drewniane rękojeści są przyjemne w dotyku. Noże z tej serii są wygodne w utrzymaniu i świetnie spełniają podstawowe funkcje w kuchni, a dla miłośników japońskich narzędzi ich cena jest naprawdę przyjazna. |