Wczytuję dane...

Cena:
238,99 PLN

Model: XZ-B13SCL

Kod producenta: XZ-B13SCL

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 12.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż Dellinger SAMURAI (German) Chiński tasak 180 mm [XZ-B13SCL]

.

W Chinach ten rodzaj noża nazywany jest "TAO" co oznacza "miecz". Różni się od konwencjonalnych noży kuchennych tym, że ostrze jest grubsze i szersze i jest w stanie kroić duże kawałki (takie jak mięso, kurczak itp.). Nóż ten służy do siekania i krojenia warzyw i mięsa. Nóż chiński idealnie nadaje się do krojenia mniejszych kawałków mięsa bez kości. Bardzo dobrze radzi sobie z krojeniem i siekaniem twardych warzyw - w tym dużych główek kapusty. W kuchni azjatyckiej ten stylowy chiński nóż działa jak „nóż szefa kuchni”, oferując zaskakującą wszechstronność, zwinność i ostrość. Górną część ostrza można wykorzystać do rozdrabniania imbiru lub czosnku, podczas gdy ostrze tnie, sieka i kroi z niezwykłą precyzją. Wyjątkowo wysoki profil ostrza umożliwia doskonałe i łatwe przenoszenie wykrojonych produktów do garnka lub patelni.

.

Długość rękojeści:    120 mm    
Długość ostrza:        180 mm  
Długość całkowita:   320 mm 
Masa:                        340 g
.

Rękojeść w stylu zachodnim wykonana jest z drewna hebanowego i ozdobiona centralnym mozaikowym nitem. Jest zawsze starannie ręcznie polerowana, ma ergonomiczny kształt i zapewnia doskonałą kontrolę dłoni. Specjalnie zaprojektowany kształt jelca dopasowuje się do chwytu noża azjatyckiego. Potrójne nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie ostrza damasceńskiego z rękojeścią.


✅ Nigdy nie myjemy noża w zmywarce. Aby zachować ostrość, umyj nóż ręcznie i natychmiast wysusz.
✅ Nie używaj noża do krojenia twardych i zmrożonych produktów. Ostrze może się złamać lub bardzo szybko stępić.
✅ Nie używaj noża do podważania i unikaj jego zginania.
✅ Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
✅ Jeśli wiesz, że nóż nie będzie ci potrzebny przez dłuższy czas, warto natrzeć go olejem i owinąć w szmatkę lub gazetę.
✅ Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu i chroń go przed dziećmi!



Każdy nóż zapakowany jest w luksusowe etui i może stać się mądrym rozwiązaniem na prezent urodzinowy, ślubny czy świąteczny. Zaskoczysz zarówno domowych, jak i profesjonalnych kucharzy.