Cena:
169,20
PLN
Satake Masamune Nóż Szefa kuchni 20 cmNajbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dane techniczne:Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa |
Niezwykle lekki, niezwykle otry. Cieniutka klinga, bardzo wygodny i subtelny jeżeli mogę tak rzec. Sprawia przyjemność w prowadzeniu, trzymaniu i cięciu. A propos wagi, mój inny nóż kuchenny Ikeowski to 180 g. Ten waży 90 g - także 2x lżejszy i tą różnicę czuć i jest dość dziwna, ale zupełnie wystarcza. Cieniutkie ostrze sprawia, że to cholerstwo samo tnie. Jest to nóż zaskakujący i trzeba się do niego przyzwyczaić. Na razie obchodzę się z nim jak z jajkiem, ale krojenie miękkich bułek czy szatkowanie z laserową precyzją cebulki to dla niego zero wyzwania. Dziwaczny nóż - ale polecam.
Zalety