Wczytuję dane...

Cena:
209,00 PLN

Model: d-5490-00

Kod producenta: d-5490-00

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 9.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Cechy produktu

  • wykonana ze stali węglowej - stali niebieskiej nie zawiera żadnych toksycznych dodatków uszlachetniających stal (właściwości antyalergiczne)
  • lekko niebieski kolor stali powstaje w wyniku jej hartowania - procesu obróbki cieplnej
  • hartowanie stali zapewnia również tymczasową ochronę przed utlenianiem podczas przechowywania i transportu
  • powłoka tworząca się naturalnie podczas użytkowania patelni nabiera z czasem coraz lepszych właściwości – patelnia może służyć latami
  • szybko się nagrzewa, równomiernie rozprowadza ciepło
  • otwory w dnie patelni pozwalają na ściekanie tłuszczu, soków i równomierną cyrkulację ciepła
  • stalowy ergonomiczny uchwyt
  • trwałe spawanie uchwytów patelni
  • możliwość stosowania na grillu oraz na wszystkich rodzajach płyt grzewczych, również na indukcji w umiarkowanej temperaturze
  • możliwość stosowania w piekarniku przez 10 min. w temperaturze maks. 200°C (z wyjątkiem funkcji „grill”)
  • nie stosuj funkcji booster
  • doskonała do grillowania mięs, ryb i warzyw
  • nie należy myć w zmywarce
  • przed pierwszym użyciem umyć naczynie w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń, spłukać obficie wodą i dokładnie osuszyć
  • sezonowanie patelni przed pierwszym użyciem nadaje jej właściwości non-stick
  • przechowuj w suchym miejscu - dla lepszej ochrony, lekko naoliw patelnię od wewnętrznej strony
  • wyprodukowano we Francji

Patelnia z otworami w dnie do beztłuszczowego grillowania z pewnością zostanie doceniona przez każdego miłośnika grillowania. To doskonałe naczynie do przygotowywania dań w jeszcze zdrowszy sposób. Specjalne otwory w dnie patelni pozwalają na ściekanie tłuszczu i równomierną cyrkulację ciepła. Patelnia znakomicie nadaje się do grillowania mięs, ryb i warzyw.

Patelnia jest trwała, wykonana z naturalnych i bezpiecznych dla zdrowia materiałów. Nie zawiera żadnych toksycznych dodatków uszlachetniających stal (posiada właściwości antyalergiczne). Ten rodzaj stali węglowej (stali niebieskiej), uzyskuje swoją nazwę ze specyficznego procesu obróbki cieplnej, który nadaje jej charakterystycznego, niebieskiego koloru. Ten proces polega na podgrzewaniu stali do wysokich temperatur, a następnie chłodzeniu jej w specjalny sposób. Hartowanie stali zapewnia tymczasową ochronę przed utlenianiem podczas przechowywania. Stal niebieska jest ceniona w kuchniach profesjonalnych ze względu na jej doskonałe właściwości przewodzenia ciepła oraz trwałość. Dno patelni o grubości 2 mm zostało starannie zaprojektowane, aby sprostać wysokim temperaturom. Ten rodzaj patelni znajduje dobre zastosowanie w przygotowaniu dań na grillu. Używając patelni na grillu, stosujesz ekologiczne rozwiązanie,  ograniczając zużycie dodatkowych akcesoriów jak np. tacek aluminiowych. Powłoka tworząca się naturalnie podczas użytkowania nabiera z czasem coraz lepszych właściwości, co sprawia, że jakość tej patelni z biegiem lat rośnie, pozwalając na jej używanie przez lata.

Ergonomiczna rękojeść patelni wykonana jest ze stali. Uchwyt jest trwale spawany i jest gwarancją wygody i długotrwałości patelni.

Patelnia #OUTDOOR nadaje się do wszystkich źródeł ciepła, w tym kuchenek indukcyjnych (umiarkowana temperatura). Co więcej, można jej używać w piekarniku przez 10 min w temperaturze maks. 200°C (z wyjątkiem funkcji „grill”), daje to jeszcze więcej możliwości kulinarnych. Nadaje się idealnie do smażenia, przyrumieniania, grillowania, opiekania mięsa, ryb, podsmażania warzyw.

 

Właściwości #OUTDOOR:

  • Stal węglowa niebieska - bez żadnych powłok (właściwości antyalergiczne).
  • Z czasem użytkowania pokrywa się patyną, która naturalnie zapobiega przywieraniu potraw.
  • Jest równie dobrym przewodnikiem ciepła, jak patelnia żeliwna, ale jest lżejsza i bardziej odporna na pęknięcia.
  • Brak powłoki non-stick, mogącej wpływać na jakość zdrowia oraz jakość środowiska naturalnego.
  • Nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur, dzięki czemu uzyskasz chrupiące wykończenie potrawy.
  • Ergonomiczna, nitowana, nienagrzewająca się rękojeść wykonana jest ze stali.

Wskazówki użytkowania:

  • Nie nagrzewaj pustej patelni, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu.
  • Przed pierwszym użyciem konieczne jest sezonowanie patelni (instrukcja poniżej).
  • Przed przystąpieniem do sezonowania patelni, należy dokładnie ją umyć pod bieżącą, ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń i delikatnej gąbki
  • Nie używaj funkcji booster. Można używać w piekarniku przez 10 min. w temperaturze maks. 200°C (z wyjątkiem funkcji „grill”).

Zasady pielęgnacji:

  • Po każdym użyciu wyczyść bez stosowania detergentów (spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść olejem).
  • Przechowuj w suchym miejscu.
  • Nie należy myć w zmywarce.
  • Nadaje się do pracy na wszystkich rodzajach płyt grzewczych (w tym na indukcji w umiarkowanej temperaturze).

Jak sezonować patelnię?

KROK 1 Zalej patelnię cienką warstwą oleju.
KROK 2 Podgrzewaj olej aż do pojawienia się dymu, po czym ściągnij patelnię z ognia, wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny odpowiedzialnej za nieprzywieranie do patelni smażonych produktów.