-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Kanetsune
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
339,00
PLN
Kup cały komplet !
Kanetsune 5500 VG-2 Nóż szefa kuchni 18 cmŚredniej wielkości, wszechstronny nóż, którego główny zastosowanie jest krojenia mięsa, również doskonale sprawdzi się jako uniwersalne narzędzie, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Ostrze doskonale wyprofilowane pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Dane techniczne:- Ostrze: stal nierdzewna VG-2 VG2 to stal nierdzewna, opracowana przez znaną hutę Takefu. Jej skład jest bardzo zbliżony do stali VG1, jednak ze zmniejszoną ilością węgla. Dzięki temu stal zyskuje na nierdzewności, a także elastyczności kosztem twardości. Ze względu na ograniczoną twardość wybacza wiele błędów jakie popełniają amatorzy nowych ostrych noży, niestety kosztem trzymania ostrości w stosunku do innych stali. Nóż wykonany z tej stali będzie świetnym pierwszym narzędziem, dzięki któremu nowy użytkownik pozna granice i możliwości japońskich noży oraz nie sprawi kłopotu podczas ostrzenia. Jakość ostrzy wykonywanych z tej stali w dużej mierze zależna jest od hartowania jakie zostanie wykonane przez producenta. Przedział w jakim hartowana jest ta stal wynosi od 58 do 59 HRC. Bardzo zbliżonymi do tej stali są stale AUS6, A6, Daido, 1K6. Skład stali:- węgiel: 0,6-0,7 % |