Wczytuję dane...

Cena:
769,00 PLN

Model: KC-922

Kod producenta: KC-922

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Kanetsune YH-3000 Super Aogami/SS Nóż szefa kuchni 20 cm

Nóż kuchenny Kanetsune YH-3000 szefa kuchni, doskonale sprawdzi się codzienne narzędzie w pracach kuchennych, ostrze o długości 20 cm doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu większych płaszczyzn. Wysokiej jakości nóż szefa kuchni to niezbędnik każdego kucharza. 

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawadzi się jako prezent

W przypadku wyboru noża rdzewnego przydatnym produktem jest również olejek kameliowy do pielęgnacji noża. Zabezpieczy on nóż przed skutkami wilgoci. 

Dane techniczne:

- Ostrze: rdzeń ze stali Super Aogami okuty stalą nierdzewną
- Rękojeść: drewno pakka
- Twardość: 63-65 HRC
- Długość całkowita: 32,5 cm
- Długość ostrza: 20 cm
- Szerokość klingi: 4,5 cm
- Grubość klingi: 1,7 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 164 g

Stal Super Aogami

Super Aogami (super blue) to stal węglowa specjalnie opracowana do specjalistycznych noży i narzędzi, powstaje poprzez wzbogacenie stali Aogami molibdenem i wanadem. Jest to jedna z najbardziej pożądanych stali w japońskich nożach kuchennych. Przy odpowiedniej obróbce to rewelacyjna stal, która bardzo długo utrzymuje ostrość, a jednocześnie łatwo się ostrzy. Bez wątpienia ma najdłuższe trzymanie ostrości wśród całej grupy stali z huty Hitachi. Najbardziej znani japońscy twórcy używający tej stali Takeshi Saji, Moritaka, Takeda czy Yoshimi Kato. Zwykle hartuje się ją w przedziale 63-65 HRC. Stal ta jednak jest bardzo rdzewna i należy poświecić trochę czasu na jej pielęgnacje oraz nie zostawiać wilgotnego noża by nie pokrył się patyną lub rdzą. Niektórzy spośród japońskich mistrzów z tego powodu stosują ją jako rdzeń w nożach laminowanych płazami ze stali nierdzewnych bądź damastu. Dzięki laminowaniu płazami ze stali węglowych niwelujemy efekt przyklejania się plastrów krojonych produktów do płazów noża.

Skład stali:

- węgiel: 1,40 - 1,50%

- wolfram: 2,00 - 2,50%

- wanad: 0,30 - 0,50%

- chrom: 0,30 - 0,50%

- molibden: 0,30 - 0,50%

- mangan: 0,20 -0. 30%

- fosfor: 0,025%

- siarka: 0,004%

- krzem: 0,10 - 0,20%

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...