Wczytuję dane...
Cena:
168,99 PLN
Model: 804-035
Kod producenta: 804-035
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

kurier - 1 dzień roboczy

poczta24 - 1 dzień roboczy

poczta48 - 2 dni robocze

paczkomaty - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Nakiri 16 cm.

Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

 

Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Nakiri 16 cm.

Ostrze: Rdzewna stal SK-5

Twardość: 62 HRC

Długość całkowita: 33,8 cm

Długość ostrza: 16 cm

Szerokość Klingi: 4,6 cm

Grubość klingi: ok. 2,1 mm

Waga: ok. 105 g

 

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 61 - 62
Klinga nierdzewna: Nie
Sposób ostrzenia: Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza: 16 - 19 cm
Typ ostrza: Usuba
Stal: SK-5

 

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...