Cena:
179,00
PLN
Kup cały komplet !
Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Nakiri 16 cm. Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm. Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Nakiri 16 cm. Ostrze: Rdzewna stal SK-5 Twardość: 62 HRC Długość całkowita: 33,8 cm Długość ostrza: 16 cm Szerokość Klingi: 4,6 cm Grubość klingi: ok. 2,1 mm Waga: ok. 105 g
Główne cechy
Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki. |