Cena:
119,00
PLN
Kup cały komplet !
Saku Satake Nóż kuchenny Deba 16 cmTradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Dane techniczne:Ostrze - stal molibdenowa wanadowa Rękojeść - polipropylen Twardość - 56 HRC +/- 1 Długość całkowita - 29,1 cm Długość ostrza - 15,5 cm Szerokość klingi - 4,9 cm Grubość klingi - 1,4 mm Sposób ostrzenia - jednostronny Waga - ok. 124 g |