Cena:
879,00
PLN
Kup cały komplet !
Nóż do chleba dedykowany jest do krojenia wszelkiego rodzaju pieczywa świeżego i chrupkiego. Dzięki ząbkowanemu ostrzu uzyskujemy kromki o pożądanej grubości bez konieczności ściskania pieczywa. Sprawdzi się również podczas porcjowania ciast i tortów. O linii IKONIKON to ekskluzywna, „ikoniczna” seria noży kutych marki WÜSTHOF, których proces produkcji oraz konstrukcja sprawiają, że każdy egzemplarz jest unikalny. Potrójnie nitowana rękojeść wykonana jest ze specjalnie wyselekcjonowanej odmiany afrykańskiego czarnego drzewa Grenadill, uchodzącego za jedno z najtwardszych na świecie. Rysunek każdego kawałka drewna jest niepowtarzalny i taki staje się każdy z egzemplarzy noża IKON. Ponadto dzięki wodoodporności i walorom higienicznym świetnie nadaje się do zastosowań kuchennych. Jednocześnie ergonomiczny profil rękojeści obustronnie wzmocnionej jest gwarancją znakomitego wyważenia, zapewniający pewny chwyt i optymalną pozycję nawet podczas długotrwałego użytkowania. Ostrza wykuwane są z jednego kawałka wysokiej jakości stali wysokowęglowej, chromowo-molibdenowo-wanadowej charakteryzującej się wytrzymałością i trwałością. Na cały proces wykonania noża kutego składa się ponad 55 czynności dzielonych między zautomatyzowane linie produkcyjne i kunszt ręcznego wykończenia. Finalnie wykańczane ręcznie przez specjalistów WÜSTHOF noże zyskują najwyższą ostrość sprawiającą, że cięcie nożami IKON jest łatwe, szybkie i precyzyjne. Są to najostrzejsze noże w ofercie marki. Dzięki najwyższej jakości noże IKON polecane są profesjonalnym kucharzom. Cechy produktu
Jak dbać o noże WÜSTHOFNoże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości. W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć. Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów. Cechy produktu
Parametry produktu
|