Wczytuję dane...

Cena:
298,99 PLN

Model: 11055

Kod producenta: 11055

Gwarancja: 5 lat

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 12.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Bunka to noż ogólnego przeznaczenia, sprawdzi się doskonale podczas typowych zadań kuchennych. Posiada szeroki profil, nieznacznie zaokrąglony brzuszek oraz płaską tylną część ostrza. Charakterystyczny, odwrócony profil tanto nadaje ostrzu zręczny i delikatny czubek oraz wyjątkową i przyciągającą wzrok estetykę. Ten tradycyjny japoński nóż z powodzeniem może zastąpić nóż szefa kuchni czy santoku.

 

Masahiro MSC to noże pomyślane o użytkownikach domowych. Nie znajdziemy tutaj wielu specjalistycznych noży o przeróżnych kształtach. Znajdziemy za to niezbędne i najczęściej wykorzystywane noże do pracy w domowej kuchni: nóż szefa kuchni, santoku oraz mały nóż uniwersalny. W ofercie jest również tradycyjny japoński nóż do krojenia warzyw - nakiri.
 

Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.


Rękojeść wykonana z drewna pakkawood została perfekcyjnie wyprofilowana i wykończona sprawiając, że trzymany nóż wydaję się być naturalnym przedłużeniem ręki a praca staje się łatwa i bardzo przyjemna.




Przydatne informacje:

  • Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

 



Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści:  drewno pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Wymiary:
Długość całkowita (A): 275 mm
Długość ostrza (B): 160 mm
Szerokość (C): 46 mm
Grubość (D): 1.8 mm
Waga: 109 g
KONIECZNIE Napisz opinię !!!
2024-12-05 02:56:03 - Rob

Polecam ten nóż. Ładny, lekki, wygodny, dobrze wykonany, turbo ostry. Kupiłem już łącznie 3 po samodzielnym używaniu. Swój posiadam ponad rok i na razie tylko raz wymagał ostrzenia. Nie ugina miękkiego pomidora, wtapia sie jak w masło. 2. kupiłem mamie i jest nim zachwycona. Twierdzi że nigdy nie miała tak ostrego noża. A testowała wiele. 3. nóż dałem koledze w prezencie i również zachwycony. Uważam że to pewny prezent dla kogoś kto lubi gotować. Jeśli ktoś nie lubi egzotycznych kształtów to wersja szefa kuchni jest również super. Widze małe minusy tych noży. ostrzenie asymetryczne troche odstrasza zwyklego użytkownika noża (jak to ostrzyć?! na pewno nie zwykłą ostrzałką. trzeba sie nauczyc) oraz metal jest kruchy i łatwiej koroduje niż europejskie noże. straciłem milimetr czubka po tym jak uderzyłem w coś twardego. Nie miałem takich sytuacji z innymi nożami. Nic wielkiego. W toku ostrzenia to zniknie. Trzeba uważać na czubek. Częste zostawianie kropel wody na kilka godzin powoduje tworzenie punktów rdzy. To głównie kwestia estetyki ale warto go szybko suszyć.

Zalety

wytrzymałość
jakość wykonania
wygląd
funkcjonalność