-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Masahiro
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
298,99
PLN
Kup cały komplet !
Bunka to noż ogólnego przeznaczenia, sprawdzi się doskonale podczas typowych zadań kuchennych. Posiada szeroki profil, nieznacznie zaokrąglony brzuszek oraz płaską tylną część ostrza. Charakterystyczny, odwrócony profil tanto nadaje ostrzu zręczny i delikatny czubek oraz wyjątkową i przyciągającą wzrok estetykę. Ten tradycyjny japoński nóż z powodzeniem może zastąpić nóż szefa kuchni czy santoku.
Masahiro MSC to noże pomyślane o użytkownikach domowych. Nie znajdziemy tutaj wielu specjalistycznych noży o przeróżnych kształtach. Znajdziemy za to niezbędne i najczęściej wykorzystywane noże do pracy w domowej kuchni: nóż szefa kuchni, santoku oraz mały nóż uniwersalny. W ofercie jest również tradycyjny japoński nóż do krojenia warzyw - nakiri. Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.
Przydatne informacje:
|
Polecam ten nóż. Ładny, lekki, wygodny, dobrze wykonany, turbo ostry. Kupiłem już łącznie 3 po samodzielnym używaniu. Swój posiadam ponad rok i na razie tylko raz wymagał ostrzenia. Nie ugina miękkiego pomidora, wtapia sie jak w masło. 2. kupiłem mamie i jest nim zachwycona. Twierdzi że nigdy nie miała tak ostrego noża. A testowała wiele. 3. nóż dałem koledze w prezencie i również zachwycony. Uważam że to pewny prezent dla kogoś kto lubi gotować. Jeśli ktoś nie lubi egzotycznych kształtów to wersja szefa kuchni jest również super. Widze małe minusy tych noży. ostrzenie asymetryczne troche odstrasza zwyklego użytkownika noża (jak to ostrzyć?! na pewno nie zwykłą ostrzałką. trzeba sie nauczyc) oraz metal jest kruchy i łatwiej koroduje niż europejskie noże. straciłem milimetr czubka po tym jak uderzyłem w coś twardego. Nie miałem takich sytuacji z innymi nożami. Nic wielkiego. W toku ostrzenia to zniknie. Trzeba uważać na czubek. Częste zostawianie kropel wody na kilka godzin powoduje tworzenie punktów rdzy. To głównie kwestia estetyki ale warto go szybko suszyć.
Zalety